VIPin historia by K.Vedenjuoksu:

Kaarle IX perusti Vaasan kaupungin 2.10.1606 vanhalle kauppa- ja satamapaikalle Mustasaaren kirkonkylään, joka sijaitsee noin 7 km kaakkoon nykyisestä kaupungista. Nykyinen Vaasa on saanut nimensä hallitsijasuku Vaasan mukaan. Näiltä ajoilta alkaa myös VIPin tarina. Ilman Vaasaa ei olisi myöskään Vaasan Isku Poweria. Seuran perustaminen sijoittuu vaan hieman myöhäisempään ajankohtaan.

Vaasan Isku Power ( V.I.P ) perustettiin Vaasan Myyntimiesten ja ABB Powerin joukkueista, jotka kumpikin pelailivat omaksi ilokseen lentopalloa. Yhdistäminen tuli ajankohtaiseksi, kun kummaltakin porukka väheni siinä määrin, ettei ollut tarpeeksi miehiä kunnon "harjoituksiin". Ensin pelailtiin ns. vieraillen toisten harjoituksissa, tätä jatkui n. vuoden päivät. Molemmissa joukkueissa oli mukana myös entisiä pelimiehiä, jotka olivat olleet huipulla 20 vuotta aiemmin nyt jo varsin menestyksekäs ura laskuun kääntyneenä. Pelikipinä ja kilpailuvietti oli kuitenkin jäljellä, jotenka silloin päätettiin yhteistuumissa perustaa oma seura, joka lähtisi sarjatoimintaan mukaan. Yhtenä yllykkeenä sarja toimintaan oli tietenkin saunaillat. Ne, kun kuuluvat mukaan kilpailutoimintaan ja aiemmin oli pelailtu vaan huvikseen. Kukaan ei kotona ymmärrä jos mennään huvikseen äijäporukalla saunaan, mutta jos on kilpailuun valmistava tai kilpailukauden päättävä tilaisuus niin "lupa" irtoaa huomattavasti helpommalla.

Seuran perustamiskokous pidettiinkin sittemmin vöyrinkaupungilla olleen pankin kassaholvissa. Seura perustettiin 23.6.1994. Mukana olivat Jorma Latva-Pirilä, Pekka Lehtonen, Tapani Niemistö, Jarmo Saariaho ja Kari Vedenjuoksu.

Syksyllä -94 aloitettiin "harjoittelu" tulevaa kautta silmälläpitäen tietenkin saunaillalla. Harjoituksia oli kaksi kertaa viikossa ja tietenkin omaehtoiset lenkit ja puntit päälle. Mukana oli n. 15 peluria. Ensimmäinen kausi sarjassa toi nousun viitosesta neloseen. Joukkue on pelannut siitä lähtien IV-sarjaa vaikka kolmoseenkin olisi ollut mahdollista nousta muutamaan otteeseen.

Jo vuonna 1992 oli aloitettu kesäsarjan pyörittäminen rannassa lähes samalla porukalla, jotka sitten olivat perustamassa uutta seuraa. Kesäsarja on toiminut siitä lähtien ja joukkuemäärä on asettunut 25 paikkeille. Maksimissaan joukkueita on ollut 40. Turnauksessa pelataan nelihenkisin joukkuein. Joukkueet ovat kavereista ja yrityksistä kerättyjä. Mainittakoon ettei yhtään peliä ole jäänyt koko aikana pelaamatta. Eikä mitään suurempaa kärhämääkään ole ollut, vaikka joukkueet tuomitsevat pelit itse. On siinä toki verkko välissä. Yhden kerran, kun itse olin rannalla, joku kysyi: Voisiko pelin lopettaa kesken? Vettä tuli kuin ...sieltä ja lämpötila oli alle kymmenen astetta niin sanoin: Peli lopetetaan vain jos hanki peittää viivat eikä vaihtopelaajat pysty pitämään niitä näkyvillä. Tällä on menty ja rajat on pysynyt näkyvissä. Ei kyllä ole paljoa luntakaan tullut pelien aikoina.

Nyt juhlavuotena remmissä on n. 20 palaajaa / jäsentä. Edelleen pelataan IV sarjaa ja harjoitellaan kaksi kertaa viikossa. Jonkun verran on tapahtunut vaihtuvuutta, mutta aina on ollut uusia tulijoita vanhojen kangistuttua siinä määrin, että on täytynyt siirtyä muihin lajeihin.

Jos ei osu enää liikkuvaan palloon niin silloin täytyy siirtyä pelaamaan golfia.Hieno laji. ( Vai mitä Pekka ) Pekka on meidän ykkösgolffari? Varmuudella kuitenkin kaukaisin jäsen.

© Jpe